WAYNG URBAN NEWS: Akwasi mogelijk toch vervolgd

Sinds zijn speech op de Dam is er veel ophef geweest rondom Akwasi. Zijn uitspraak ‘’Als ik in november een zwarte piet zie, dan trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht’’ zorgde voor veel boze reacties en zelfs voor doodsbedreigingen. Een aantal mensen deden zelfs aangifte tegen de artiest.

Afgelopen vrijdag (11 september) heeft het OM zijn zaak behandeld en laten weten dat zijn uitspraken op de Dam ‘’opruiend’’ zijn en daardoor strafbaar blijken. Na een gesprek met de officier van Justitie en na een voorstel om publiekelijk afstand te nemen van de woorden besloot de officier van justitie de zaak te seponeren.

Terwijl het persbericht van het OM gepubliceerd werd laat Akwasi zijn statement achter. In het statement neemt hij afstand van de dingen die hij heeft gezegd op de Dam en de oude tweets over zwarte piet die zijn opgedoken. In zijn bericht laat hij ook weten dat hij nooit had verwacht dat zijn woorden op deze manier opgepakt zouden worden en hij belooft voortaan beter na te denken over wat hij publiekelijk zegt. De uitspraken van Akwasi waren bedoeld als verzet tegen het racistische karikatuur Zwarte Piet en niet om mensen aan te sporen geweld te gebruiken tijdens sinterklaas.