WAYNG URBAN NEWS: TikTok gaat in zee met Amerikaans bedrijf

TikTok gaat samenwerken met het Amerikaanse technologiebedrijf Oracle voor het beheer van de gegevens van gebruikers uit de Verenigde Staten.

TikTok-ontwikkelaar ByteDance, dat opereert vanuit China, hoopt hiermee hun platform ook in de verenigde staten overeind te houden. President Trump gaf ByteDance op 14 augustus negentig dagen om de Amerikaanse tak van TikTok aan een Amerikaans bedrijf te verkopen. Als ze binnen die tijd geen deal met een Amerikaans bedrijf konden sluiten, zou de VS de app in de ban doen.

Volgens Trump is TikTok een bedreiging voor de nationale veiligheid. Hij vreest dat de van oorsprong Chinese app data van Amerikaanse burgers aan de Chinese Communistische Partij overhandigd.

Als Oracle de Amerikaanse Tak van TikTok zou overnemen zou Oracle verantwoordelijk worden voor de data van de Amerikaanse gebruikers. Daarnaast probeert Oracle ook een deal te sluiten om een aandeel te nemen in de Amerikaanse tak van TikTok

Ook Microsoft was even geïnteresseerd in de overname van de Amerikaanse tak van TikTok, maar afgelopen zondag liet Microsoft weten dat zij door ByteDance zijn benaderd met het nieuws dat de deal niet door zou gaan.

De Chinese overheid is het er ook niet mee eens dat de Amerikaanse tak van TikTok verkocht moet worden. De overheid ziet veel liever dat TikTok zijn deuren moet sluiten, dan dat de app gedwongen verkocht moet worden aan een Amerikaans bedrijf.

TikTok heeft de Amerikaanse regering vorige maand ook voor de rechter gesleept vanwege het dreigende verbod in de Verenigde staten. TikTok laat in de aanklacht weten dat Trump geen bewijs heeft waarmee hij kan onderbouwen dat TikTok een gevaar voor de nationale veiligheid is. Het bedrijf laat zelfs in hun verdediging weten dat ze ‘buitengewone maatregelen’ hebben genomen om de privacy en veiligheid van de Amerikaanse TikTok-gebruikers te beschermen.