WAYNG URBAN NEWS: eerste hiphop veiling

Veilinghuis Sotheby’s houdt op 15 september de eerste veiling waar belangrijke items voor de hiphopcultuur worden verkocht. Denk hierbij aan de kroon van Notorious B.I.G. of de liefdesbrieven van Tupac Shakur. 

De kroon van Notorious B.I.G. heeft een verwachte opbrengst van minimaal 200.000 dollar. De waarde van de 22 liefdesbrieven die Tupac Shakur op zestienjarige leeftijd voor Kathy Loy heeft geschreven worden op minimaal 60.000 dollar geschat. 

Op 15 september gaan ruim 120 hiphopitems onder de hamer bij Sotheby’s. De veiling wordt medemogelijk gemaakt door Monica Lynch, zij is voormalig directeur van de niet meer bestaande muzieklabel Tommy Boy records. Hier hielp zij bij de opkomst van onder anderen de hiphopartiesten Afrika Bambaataa & Soulsonic Force, Queen Latifah, De La Soul en Naughty by Nature.

Sinds de opkomst in de New Yorkse wijk de Bronx in de jaren zeventig is hiphop een wereldwijde culturele stroming geworden. Deze stroming heeft een grote invloed op muziek, mode, design, kunst, film, taal en meer gehad. Cassandra Hatton, de senior specialist van de boeken- en manuscriptenafdeling van het veilinghuis kaart de speciale hiphopveiling aan als ‘’een viering van de beginperiode van die invloed’’.