Minister Ferdinand Grapperhaus te gast in Gemeente Tilburg

Op donderdag 2 juli brachten Minister Ferdinand Grapperhaus en onze burgemeester Theo Weterings een werkbezoek aan de Gemeente Tilburg in het kader van de aanpak van ondermijning.

De Tilburgse aanpak van ondermijning bestaat uit een repressieve en preventieve aanpak. Dit komt samen in de wijkaanpak ondermijnende criminaliteit. Samen met Theodorus Misjiedjan hebben zij er een mooi programma van gemaakt en laten zien wat de jeugd in Tilburg-Noord in huis heeft.

Het programma startte bij het geheime drugslab van de Politie Nederland. Een unieke trainingslocatie voor de politie en andere partners om drugsproductie locaties beter te leren herkennen.

Vervolgens brachten ze een bezoek aan de wijk Tilburg Noord, waar ze muzikaal werden ontvangen door CEO en projectleider Theodorus Misjiedjan en deelnemers van de projecten ‘UNA’ en WAUCE (georganiseerd door WAYNG) dat jongeren uit de wijk helpt om hun talenten te ontwikkelen met behulp van urban music.

De minister genoot van een lunch gemaakt door bewoners uit de wijk, die samen met de gemeente en haar partners werken aan positieve ontwikkelingen. En hij sprak met andere bewoners en wijkpartners over de aanpak.