Trend: we dragen massaal sportkleding als we níet sporten…

Uit onderzoek van het Britse plussize confectiebedrijf Simply Be blijkt dat bijna de helft van de vrouwen sportkleding draagt als ze niet sport. Tweederde zou zelfs sportkleding aantrekken als ze naar de kroeg gaat.

Ook in Nederland zie je steeds meer sportswear op straat. Zelf draag ik op dagen dat ik weet dat ik – buiten mijn gezin om – niemand zie graag een hardloopbroek, sweater en gympen. Het zit lekker en staat nog best prima, vind ik. Ik heb altijd het gevoel dat zo’n strakke zwarte sportlegging afkleedt.

Het komt er niet van

Soms denk ik dat ik in de ochtend ga trainen, maar komt het er niet van en heb ik ’s avonds nog mijn sportspullen aan. Naar de kroeg dit soort kleding dragen gaat me te ver, eerlijk gezegd. En ook als ik een afspraak heb, trek ik even ‘gewone’ kleding aan.

Fit

En ik ben niet de enige. Collega M. vertelde dat haar vriendin sportkleding draagt ‘omdat ze dan ook het gevoel heeft dat ze heeft gesport’. Zo ver gaat het bij mij niet, maar met een sportieve outfit straal je toch wel uit dat je ‘fit’ bent, of er in ieder geval iets aan doet om het te worden. Ook al stap je van de auto zo de supermarkt binnen.

Draag jij sportkleding buiten de sportschool of vind je dat onverzorgd en draag je dit soort kleding alleen maar als je ook daadwerkelijk aan het sporten bent? Praat mee op VROUW.nl.